Geld lenen zonder BKR

Geld lenen kan heel wat voeten in de aarde hebben en een gedegen voorbereiding is dan ook op zijn plaats. Er zijn veel soorten leningen die elk een ander doel kunnen hebben. Zo wordt een persoonlijke lening vaak afgesloten voor de aanschaf van een duurzaam product en een doorlopend krediet in financieel krappe tijden geld achter de hand te hebben. Dan is er natuurlijk ook nog de hypotheek die afgesloten kan worden om een woning te financieren en kan men een creditcard nemen of rood staan bij de bank.  Bij veel manieren van geld lenen zal de kredietverstrekker na moeten gaan bij het Bureau Krediet Registratie of de consument nog andere leningen heeft lopen en of daar eventueel problemen zijn ontstaat met het aflossen. Geld lenen zonder BKR is ook mogelijk, maar dan gelden er wel vaak andere voorwaarden of moet er naar alternatieven gezocht worden. In dit artikel zal aan diverse eigenschappen van geld lenen zonder BKR in elk geval uitgebreid aandacht worden besteed.

Bureau Krediet Registratie
Het Bureau Krediet Registratie is er zowel voor de bescherming van de consument als voor de kredietverlenende instelling. De bescherming van de consument is erin gelegen dat er normaal gesproken een maximum verbonden is aan de mogelijkheid voor het aflossen van een lening. Als de maximale aflossingscapaciteit al wordt benut, maar de consument wil nog meer geld lenen dan kan de consument in de financiële problemen komen. De kredietverstrekker gaat na bij het BKR of er nog meer leningen lopen en of er achterstanden in betalingen zijn op andere leningen. Op die manier kan de kredietverstrekker beoordelen of het verantwoord is om geld te lenen aan de consument. In de meeste gevallen zal het controleren van de gegevens niet tot problemen leiden, maar er zijn situaties waarin consumenten liever geld lenen onafhankelijk van de registratie bij het BKR of zonder dat het geld lenen daar geregistreerd zal worden.

Geld lenen zonder BKR
Het is mogelijk om door middel van een lening geld te lenen zonder BKR, maar er zijn ook alternatieve mogelijkheden waar men misschien niet direct bij stil zal staan. Hieronder zullen een aantal van de mogelijkheden besproken worden om geld te lenen zonder BKR.
• Er zijn meer dan voldoende kredietverstrekkers te vinden die adverteren met het gegeven dat het mogelijk is om geld te lenen zonder BKR.
• Hieraan zijn echter wel voorwaarden verbonden die minder gunstig kunnen zijn dan het geld lenen bij een reguliere kredietinstelling die wel controleert bij het BKR en daaraan consequenties verbindt. Het rentepercentage zou bijvoorbeeld hoger kunnen worden vastgesteld omdat het risico dat de kredietverstrekker loopt ook ingedekt moet worden.
• Een verkapte manier om geld te lenen voor het kopen van een bepaald product is door een huurkoop overeenkomst aan te gaan. Bij een huurkoop moet men er echter wel rekening mee houden dat het product feitelijk eigendom blijft van de verkoper tot het moment dat de aflossing geheel is voldaan. Dit kan het risico met zich meebrengen dat bij achterstanden in de aflossing de eigenaar het product terug kan eisen.
• Geld lenen zonder BKR moet natuurlijk wel verantwoord zijn en dat betekent dat de consument zelf ook moet nagaan of er aan de aflossingsverplichting voldaan kan worden. Een berekening via internet geeft vaak een globaal beeld van het bedrag dat geleend kan worden en de aflossing. Het is echter aan te raden om alle uitgaven en inkomsten op een rij te zetten. Alleen het bedrag dat overblijft, kan feitelijk besteed worden aan een aflossing. Als er geen bestedingsruimte is dan kan het nog een optie zijn om op andere zaken te gaan besparen.

Geld lenen zonder BKR
Voor welke optie ook gekozen wordt, het is altijd aan te raden om meerdere offertes bij kredietverstrekkers aan te vragen die geld lenen zonder BKR om de voorwaarden en de vastgestelde rente met elkaar te vergelijken.

This entry was posted in particulier geld lenen and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Geld lenen zonder BKR

 1. H.P. Brouwer de Koning says:

  Goedemorgen.
  Ik wil vragen of ik kan lenen zonder bkr.

  Het bedrag is 1500. Euro.
  Ik kan het in twee maanden terug betalen.
  GR Hilly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *