Informatie over lenen met BKR

Er zijn verschillende redenen denkbaar waarom mensen overgaan tot het afsluiten van een lening. Een van de redenen kan zijn om een duurzaam product aan te schaffen, een andere reden kan zijn om een nieuwe lening af te sluiten voor het aflossen van andere kleinere leningen. Ook een hypotheek om een woning mee te financieren kan als langlopende lening worden beschouwd. Bij het aanvragen van een lening wordt er gekeken naar de financiƫle situatie van de consument, zoals de maandelijkse inkomsten, maar ook naar eventuele andere schulden. De kredietverlenende instelling zal nagaan bij het Bureau Kredietregistratie of er leningen geregistreerd staat en of er mogelijk een betalingsachterstand is. Als er sprake is van een codering dan zal de reguliere kredietverlenende instelling weigeren een lening te verstrekken. Om toch de mogelijkheden te onderzoeken van lenen met BKR is dit artikel opgesteld en hier vindt u relevante informatie over de functie van het BKR wanneer u geld wilt lenen.

 

Bureau Krediet Registratie

Het Bureau Krediet Registratie is er niet alleen om de kredietverlenende instellingen te beschermen tegen wanbetalers, maar heeft ook zeker een beschermende functie voor consumenten die leningen afsluiten. Aan de hand van de registratie van het BKR kan de kredietverlenende instelling namelijk beoordelen of het verantwoord is om een lening te verstrekken met BKR aan de consument. Veel instellingen die leningen aangaan met de consument zullen bij voorbaat al weigeren een lening te verstrekken als er sprake is van een BKR codering en dus zal er door deze consumenten gezocht moeten worden naar alternatieve mogelijkheden.

 

Alternatieven lenen met BKR

Er zijn zeker alternatieve mogelijkheden om te lenen met BKR, maar aan enkele van die mogelijkheden zijn wel een aantal nadelen verbonden. Hieronder zal een overzicht worden gegeven van enkele alternatieve mogelijkheden om te lenen met BKR.

  • Een van mogelijkheden is door niet direct een lening aan te gaan bij een financiĆ«le instelling, maar door een lening af te sluiten waarbij er goederen als onderpand worden ingebracht. Het voordeel hiervan is dat er niet getoetst wordt bij het BKR en dat de consument na inleveren van een of meer goederen direct geld mee krijgt.
  • Als er een groot bedrag aan lening nodig is dan behoort het ook tot de mogelijkheid om de eigen auto te belenen. Deze manier kan een oplossing zijn om direct over geld te beschikken en de tijd te nemen om een andere vorm van lening te zoeken, zodat de auto weer terug gehaald kan worden.
  • Als er geld geleend moet worden om juist goederen aan te schaffen dan is er een optie om op basis van huurkoop aan de goederen te komen. Het nadeel hiervan is dat de consument pas eigenaar wordt van het product wanneer het totale bedrag is betaald. Bij huurkoop wordt vaak niet gekeken naar een eventuele BKR codering.
  • Huurkoop is niet te vergelijken met kopen of afbetaling, waarbij de koper wel direct eigenaar wordt van een product, maar kopen op afbetaling is dus ook een verkapte manier om geld te lenen.
  • Er zijn wel kredietverleners te vinden die aan de consument lenen met BKR, maar dan moet er wel rekening worden gehouden met een hoger rentepercentage dan normaal gevraagd wordt voor eenzelfde lening. Dit om het risico voor de kredietverstrekker in te perken. Ook de andere voorwaarden zoals het niet nakomen van een aflossing zal direct tot actie leiden.

 

Lenen met BKR

Er zijn dus meer dan genoeg alternatieven om al dan niet op een directe manier geld te lenen en het is aan te raden om te onderzoeken wat voor de consument het meest geschikt is. Er kan een onderscheid gemaakt worden in lenen om over contant geld te beschikken of dat er geld nodig is om goederen aan te schaffen.

This entry was posted in particulier geld lenen and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *