Wat is een onderhandse lening?

Bij een onderhandse lening is er direct contact tussen geldnemer en geldgever. De verschillende partijen maken zelf afspraken alvorens de overeenkomst ondertekent wordt. Een onderhandse lening wordt ook wel een particuliere lening genoemd. Een onderhandse lening hoeft ook niet ingeschreven te worden in openbare registers. Een onderhandse lening kan dus ook worden afgesloten zonder dat iemand anders er vanaf weet (op de belastingdienst na). Beide partijen bepalen zelf de voorwaarden.

Als je een lening wilt afsluiten en je hebt geen werk is dat bijzonder moeilijk. Als je wilt lenen met BKR en geen werk hebt, dan wordt het bijna onmogelijk.

De reden ligt natuurlijk voor de hand. Je hebt geen werk en dus geen manier om de lening af te betalen. Je kunt niet aan de betalingen voldoen en de bank ziet de bui dus al lang vooraf hangen.
Zijn er dan helemaal geen mogelijkheden? Er zijn altijd kansen, het is alleen de vraag of je die wilt nemen. Als je geen werk hebt en wel regelmatig geld binnenkrijgt – we zullen maar niet vragen hoe dat kan – is het mogelijk om afspraken te maken met een particuliere geldverstrekker. Deze mensen willen wel weten hoe je ze gaat betalen en ze willen een onderpand. Dat is nou eenmaal hoe dat soort dingen gaat, maar het gaat simpeler dan bij een traditionele leningverstrekker.

Een andere mogelijkheid is gebruik maken van de overwaarde die je bijvoorbeeld op je huis hebt. Als je geen eigen huis hebt dan is het misschien een mogelijkheid om spullen te verpanden die je nog hebt liggen. Dat is technisch misschien geen lening, maar je komt wel aan geld. En als je wilt lenen nemen we aan dat je gewoon geld nodig hebt.This entry was posted in particulier geld lenen and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Wat is een onderhandse lening?

 1. Leen baar says:

  Ik zoek met spoed voor 13-02-2018 een lening van een privepersoon
  Ik heb met spoed 5000€ nodig
  Ik betaal geen kosten vooraf.
  Die betaal ik wel maandelijk
  Met dringend verzoek wie helpt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *